Za sucha zrající hovězí maso

Farma Doupov > Hovězí maso

Za sucha zrající maso

Zrání masa

Dobré životní prostředí a kvalitní krmiva, jsou dobrým základem pro kvalitní a chutné maso, avšak samo o sobě to nestačí. Aby maso dosáhlo té správné křehkosti a aromatičnosti je potřeba, aby postoupilo zráním.

Zrání masa je složitý technologický a fyziologický proces, který vyžaduje přesnou teplotu i vlhkost. Během procesu zrání dochází k enzymatickým procesům a změně pH, které zajistí, že se tuhé a pružné maso mění na maso měkké, křehké a příjemně aromatické.

U hovězího masa probíhá proces zrání delší dobu – minimálně 12 dní tzv. suché zrání při teplotě v rozmezí 0 až + 2°C. U nás však z necháváme maso zrát 40 dní za sucha a následně dojde k rozbourání a zabalení do vakua – kde proces zrání pomalu pokračuje.

Naše hovězí maso z masného plemene Angus Aberdeen se k vám dostane perfektně vyzrálé a je vhodné k přímé kuchyňské úpravě nebo uskladnění.

Zaujala Vás naše nabídka? Kontaktujte nás

Kontaktní osoba

Radek Kulich
+420 602 943 167
info@farma-doupov.cz
www.farma-doupov.cz

Farma Doupov